Har du bleket håret, og lurer på hvorfor håret ditt blir mer og mer gult jo mer du vasker det? Hvorfor de kalde pigmentene slipper så fort?

 

 

Vi som jobber på Floww får dette spørsmålet ofte, og svaret er egentlig ganske enkelt. 

Den hotteste trenden i 2016 har vært grått hår, eller kalde, nesten hvite blonde hårfarger. Men som de fleste vet er dette en stor prosess og håret må blekes som oftest mer enn en gang, noe som skader hårets kvalitet og funksjon. 
Når håret blekes trekkes hårets pigmenter ut av håret og byttes ut med varme refleksfarger som går gradvis fra mørk rød til mellom mørk orange, orange og til gult. For å få håret helt grått, eller hvitt må hårets undertoner være så lys gule, nesten hvite som mulig. 

     

 

Håret trenger proteiner og fuktighet for å bygge seg opp igjen!

 

Når skjellaget på håret er så ødelagt er det bare proteiner og fuktighet som igjen kan styrke håret. Proteinene er hårets byggesteiner, akkurat på samme måte som at det er kroppens byggesteiner. Men håret trenger også fuktighet for å kunne bygge seg opp igjen. Hvis du ikke tilfører nok fuktighet til håret, men fortsetter å bruke proteinkuren vil håret til slutt bli overfylt med proteiner, og har ikke lenger mulighet for å reparere håret, fordi den ikke har mer fuktighet å ta av. 

 

 

image1.jpeg

Når håret har vært igjennom en blekeprosess mister det kvaliteten og sin fulle funksjon. Håret inneholder tusenvis av bindinger, som holder hvert enkelt hårstrå sammen. Når disse bindingene brytes blir håret svakere, og skjellaget er mer åpent og sprikende.

image1-2.jpeg

For å få til en kald, grå farge legger vi over en korrigering, en minicolorasjon etter bleking. Denne korrigerer refleksfargene og gjør at du får den kalde fargen du ønsker. 

Grått, og kalde farger er vanskelig å opprettholde, fordi fargen er unaturlig og de naturlige pigmentene vil komme frem, ettersom fargen slipper.

Til og begynne med, etter en bleking vil ikke håret være like mottakelig for farge. Grunnen til dette er at håret er så åpent, og fargen ikke har noe å feste seg til. Bindingene i håret er ødelagt, og klarer derfor ikke å trekke til seg fargen. Etterhvert som håret blir behandlet vil bindingene bygge seg opp igjen, dette vil da gjøre ar fargen vil sette seg bedre og vil se jevnere ut. 

Vi tipser alltid om å ta en salong kur her i salongen etter en stor fargebehandling for å hjelpe dere i gang med kuringsprosessen. Kuren vi bruker her i salongen er mer intens enn den dere kjøper med dere hjem!

I mellomtiden, mens håret bygger seg opp igjen etter behandlingen kan du bruke en lillasjampoo, som vil trekke ut eventuelle gule toner i håret. Denne vil hjelpe deg å holde håret kaldt, til nestegang du drar til frisøren, for å freshe opp fargen.

Comment