Det har allerede vært mye bra vær og masse deilig sol for mange. Vi smører oss fornøyd inn med solkrem og tar på oss solbriller. Men hva gjør vi med håret vårt? Sol, vind og saltvann er faktorer som påvirker håret vårt og hvordan det oppfører seg.

 Her er noen enkle tips for å unngå å sitte igjen med tørt og livløst hår om noen uker.

Vind

Når vinden smyger seg rundt anklene våre og løfter deilig på klamme klær får ofte håret også luftet seg. Få vet at O2 altså oksygen lysner og sliter på håret. Det oppstår floker som man kan slite med å få ut. O2 lysner pigmentene samt tørker ut håret. Man får derfor en kjemisk og mekanisk slitasje på hårskaftet. Har du et farget eller stripet hår , går prosessen raskere.

Er du på et sted det blåser mye, sett opp håret ditt med en myk strikk og/eller ta på deg en beskyttende hatt, cap eller skjerf.

saltvann

Så deilig det er med saltvann i håret! Og lindrende er den gode effekten av sjøvann på hodebunn som klør eller drysser. Lite er så sommeraktig som saltvann som tørker i lengder og lager tykkelse, krøll og tekstur.

For å gjøre det helt klart: " Saltvann er ikke farlig for hår og hodebunn alene." Det som ikke er gunstig er når saltvann tørker til små salt krystaller eller prismer som ganger opp effekten på solen. Det er det som gjør oss rasker brun/brent på huden og det samme som sliter og lysner hår. Få gjerne beachlook i håret, men skyll det enten ut eller ta på noe som dekker det til, til du får renset håret hjemme.

 

Det finnes mange produkter for sol på markedet. Det beste er å bruke riktige produkter og kombinere dette med et hodeplagg.

 

her er mine favoritter:

Redken sin solserie har lenge vært på markedet og er en bestselger hos oss. Den kommer hvert år med nye og forbedrede komponenter. Her ser du shampo, balsam, kur og en oljete spray som er til å stole på når solskjerming er viktig.

Mitt tips for stranden er å vaske håret om morgenen, ta litt hårkur i håret og flette det for så å sette det i en knute som lett kan skjules under en kul hatt. Ha i kuren så lenge du klarer utover dagen. skyll eller vask ut eventuelle saltvanns rester på kvelden.

 

Til slutt men ikke minst har vi supershine serien til Orbie

Den er proppfull av fuktighet og glans og har et kraftig solfilter. Supershine moisturising cream passer altså på håret ditt overalt du er i solen der du ikke kan eller vil ha solskjerming i form av hatt eller tyngre strand produkter.

 

Supershine moisturising cream er like fin og fhøne et hår glatt på, som å lokke frem de blankeste krøller

Har du spørsmål angående sol og hår, ta gjerne kontakt med oss på floww.

Masse lykke til og ikke minst:

riktig god sommer

Comment