Hva er det som inspirerer dere, og hvor henter dere påfyll og ideer?

Disse og flere spørsmål får vi ofte fra kundene våre. Vi er selvfølgelig på kurs, lærer bort til hverandre, har treningskvelder og gjør mye annet gøy. Mange av oss blir også inspirert av teater, film, tv-serier, musikk, uteliv, kunst osv.

 
Jeg vil imidlertid slå et slag for landet vårt og de fire årstidene vi hele tiden er påvirket av
 

Nedenfor kan du lese om hvordan jeg ofte følger årstidene og lar meg inspirere til valg av farger og teknikker.

 

Høst

Vi kan begynne med høst, siden det er her vi befinner oss akkurat nå. Håret vårt er kanskje litt visent etter sommer og sol? Ønsker vi å forlenge sommeren med å holde på de lyse eller vil vi tillate oss å smake litt på de sterkere rødorange tonene som er så typisk for høsten? Solen, eller snarere svakere sol vil nå tillate sterkere farge på håret vårt, uten å se grelt ut. En runde med rødtoner er også en super måte å forberede håret vårt på en mørker nyanse i neste runde som blir vinterfargen vår.

Vinter

Vi nærmer oss vinter og snart jul, julebord og masse fest. Det finnes ingen regler man må eller bør følge. Alikevel råder jeg mine kunder til ikke å sloss med juletre og julepynt. jeg er kanskje gammeldags, men jeg synes ofte at å tone håret litt ned kan være en bra ting forran denne høytiden. Håret skal se stelt og sundt ut, for alldel, men kanskje ikke velge den heftigste signalfargen akkurat nå?

Vår

Vårsolen er som kjent ikke alltid like rettferdig for oss. Ting som så bra ut i mørke vinternetter kan bli en for stor kontrast til vinterhuden, nå når det lysner rundt oss. Rødfarger kan bli vel sterke. Det samme gjelder for lyst hår, som kan få huden vår til å se gusten ut. Våren er altså en tid da balanse i fargepaletten er viktig. Det kan være fint å brekke opp den litt mørkere vintertonen med å inrodusere noen lysere efekter i front og rundt ansiktet.

Sommer

For mange av mine kunders hår, handler sommeren om å overleve til høsten. I denne perioden utsettes hår og hud for store belastninger, som sol og vind. late dager og sene netter. Håret blir knapt skjenket en tanke. Hudfargen vår blir ofte litt mørkere og tillater en mer eller mindre planlagt lysning fra sol og vind. Jeg har kunder som synes det er gøy å se hvor lyse de kan bli. Jeg står å grøsser og hører på. La oss ta oss av farge forandringene, og følg opp med kur og så mye solskjerming du kan. På denne måten kommer du tilbake til høsten med et hår vi lett kan jobbe videre med, og du får flere valgmuligheter. Er håret veldig slitt, må vi legge en plan og dette kan dessverre begrense dine ønsker.

 
Ble du inspirert?

 

                                                              Vi gleder oss til å se deg!

 

 

Bestille time: 22447740

Eller her.........

Comment